Unha receita de luxo

filloas!

ingredentes:



  • 1 kg de leite de vaca
  • 1 kg de fariña
  • 50 g de manteiga
  • azucre
  • canela
  • aceite de oliva
ingredentes para a crema
  • 50 g de fariña frouxa
  • 100 g de azucre
  • 6 xemas de ovo
  • canela
  • licor
  • relas de limón

Elaboración:
Mestúranse o leite, a fariña e a manteiga ata facer unha pasta homoxénea; ponse unha tixola ó lume e vanse fritindo coa mínima cantidade para que queden moi finas. Resérvanse.
Elaboración da crema:
Nunha pota ponse a cocer o leite xunto coa canela e o limón. Noutro recipiente, mestúranse as xemas e o azucre; despois, cóase o leite e engádeselle quente ás xemas. Para rematar, déixase que ferva.
Elaboración final:
Énchense as filloas de crema e póñense a fritir nunha tixola ata que se douren; de seguido, retíranse a un papel, poñémolas nunha bandexa e sal fritímolas coa mestura de azucre e can

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Contovos algo sobre min?