Unha receita de luxo
filloas!
ingredentes:
- 1 kg de leite de vaca
- 1 kg de fariña
- 50 g de manteiga
- azucre
- canela
- aceite de oliva
- 50 g de fariña frouxa
- 100 g de azucre
- 6 xemas de ovo
- canela
- licor
- relas de limón
Elaboración:
Mestúranse o leite, a fariña e a manteiga ata facer unha pasta homoxénea; ponse unha tixola ó lume e vanse fritindo coa mínima cantidade para que queden moi finas. Resérvanse.
Elaboración da crema:
Nunha pota ponse a cocer o leite xunto coa canela e o limón. Noutro recipiente, mestúranse as xemas e o azucre; despois, cóase o leite e engádeselle quente ás xemas. Para rematar, déixase que ferva.
Elaboración final:
Énchense as filloas de crema e póñense a fritir nunha tixola ata que se douren; de seguido, retíranse a un papel, poñémolas nunha bandexa e sal fritímolas coa mestura de azucre e can
Comentarios
Publicar un comentario